Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Miniszterelnökség pályázati formában ismét 100%-os támogatást biztosít Magyarország területén a családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

 

A pályázat célterülete Magyarország területén a bölcsődei ellátás vonatkozásában szolgáltatáshiányos települések, valamint a férőhelyhiánnyal küzdő nem önkormányzati családi bölcsődei, munkahelyi bölcsődei szolgáltatások férőhelybővítésének fejlesztése. A pályázati támogatásból új családi bölcsőde esetén kis értékű (200eFt alatti) tárgyi eszközök beszerzését, valamint új munkahelyi bölcsőde esetén infrastrukturális beruházását lehet finanszírozni.

 

Infrastrukturális beruházást a foglalkoztató kizárólag a saját tulajdonában álló épületben valósíthat meg, vagy hosszútávra bérelt ingatlanban, vagy a saját non-profit szervezet által biztosított ingatlanban, ahol a munkahelyi bölcsődei szolgáltatást nyújtják.

 

A családi bölcsődei férőhelyek létrehozására pályázatot nyújthat be gazdasági társaság, egyház, egyházi szervezet, egyházi fenntartású intézmény, nonprofit betéti társaság, nonprofit kft, kkt és rt, egyéni vállalkozó, valamint egyesület, alapítvány, közalapítvány.

 

Pályázatot nyújthat be a munkahelyi bölcsődei férőhelyek létrehozása esetén többek között a központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, egyházi jogi személyek, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, szervezetek, gazdasági társaságok, külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepek, alapítványok, közhasznú társaság, állami, egyházi, vagy önkormányzati fenntartású intézmények, ÁNTSZ, illetve egyesülések és szövetségek.

 

A támogatás maximális mértéke családi és munkahelyi bölcsőde tárgyi eszközbeszerzése esetén 1.000.000 Ft/férőhely, munkahelyi bölcsőde infrastrukturális beruházása esetén pedig 3.000.000 Ft/férőhely.

 

A  támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100%-a lehet, így a beruházáshoz a pályázó szervezeteknek önerőt nem szükséges biztosítani.

 

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER).

 

A részletes pályázati dokumentáció itt található.

 

Pályázatok benyújtásának tervezett határideje:

  • Első ütemben: 2021. augusztus 15. 23:59
  • Második ütemben: 2021. szeptember 15. 23:59
  • Harmadik ütemben: 2021. október 30. 23:59

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás