Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, hogy több milliárd forint összegben írnak ki pályázatot még idén munkahelyi bölcsődék létrehozására.

 

A támogatás célja, hogy javuljon a 0-3 éves korosztály részére nyújtott minőségi bölcsődei ellátásokhoz való hozzáférés, erősödjön a nők munkaerő-piaci részvétele és növekedjenek a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási esélyei úgy, hogy a bölcsődei ellátás munkahelyhez közeli/helyileg megegyező területen kerül biztosításra.

 

A munkahelyi bölcsőde egy csoportjába legfeljebb hét gyermek járhat, ám egy nagyobb munkahelyen lehet akár több csoport is. A munkahelyi bölcsődék esetén az előírások nem olyan szigorúak, mint a hagyományos bölcsődék esetén, így munkahelyi bölcsődét nem olyan bonyolult létrehozni és működtetni.

 

Magyarországon a munkahelyi bölcsődék nem elterjedtek, ezért a miniszter arra biztat, hogy a munkaadók hozzanak létre bölcsődét, a munkavállalók pedig biztassák főnökeiket, a cégtulajdonosokat, hogy hozzanak létre munkahelyi bölcsődét, hogy oda vihessék gyermekeiket.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás