Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Jelen felhívás keretében a nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások olyan fejlesztési elképzelései támogathatók, melyek a GINOP-1.1.4-16 kiemelt projekt keretében azonosított vállalkozások számára készült egyéni fejlesztési terv gyakorlati megvalósításához járulnak hozzá. Egyrészt lehetőség nyílik technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, technológiatranszfert eredményező gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésekre, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsítványok megszerzésére, valamint infrastrukturális és ingatlan beruházásra. Másrészt minősített szolgáltatóktól igénybe vehetők tanácsadási szolgáltatások a műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés, marketing, márka- és arculatépítés, stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás, valamint szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés területén.

 

A pályázás előfeltétele a GINOP 1.1.4-16 kódszámú kiemelt projekt keretein belül az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által nyújtott előminősítés megszerzése.

 

A vissza nemtérítendő támogatás összege minimum 50 millió Ft, maximum 340 millió Ft.

 

Kis- és középvállalkozás részére tanácsadáshoz nyújtott támogatás esetén a támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek 45%-a lehet.

 

Regionális beruházási támogatás esetén a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 45%-a, de legfeljebb – beleértve a projekthez más forrásból igénybe vett állami támogatást:

  • az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl, a Közép-Dunántúl régiókban megvalósuló projektek esetében a mikro-, kis- és középvállalkozások esetében a projekt összes elszámolható költségének maximum 45%-a;
  • a Nyugat-Dunántúl régióban megvalósuló projektek esetében a mikro- és kisvállalkozások esetében a projekt összes elszámolható költségének maximum 45%-a, középvállalkozások esetében a projekt összes elszámolható költségének maximum 35%-a.

 

Csekély összegű támogatás esetén a támogatás maximális mértéke az elszámolható költségek 45%-a lehet.

A felhívás keretében az önállóan támogatható tevékenységek nem relevánsak.

 

Önállóan nem támogatható tevékenységek a következők:

  • Tanácsadási szolgáltatások: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett alábbi szolgáltatástípusok:    Műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés
  • Márka- és arculatépítés, marketing tanácsadás
  • Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás
  • Szervezeti-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés
  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése,
  • Technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések,
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás,
  • Információs technológia-fejlesztés,
  • Minőség-. környezet-. és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése,
  • Projektelőkészítés: ingatlan beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás igénybevétele.

 

A támogatási kérelmek benyújtására várhatóan 2019. november 28. 9:00 órától 2020. március 31. 12:00 óráig lesz lehetőség.

 

A Kedvezményezett a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 évig, a támogatás visszafizetésének terhe mellett vállalja, hogy a projekt megfelel a 1303/2013/EU Rendelet 71. cikkében foglaltaknak.

 

A projektmegvalósítás befejezésének minősül, ha a projekt fizikailag és pénzügyileg is befejezett, valamint a kedvezményezettnek valamennyi támogatott tevékenysége befejezését igazoló és alátámasztó kifizetési igénylését az Irányító Hatóság jóváhagyta és a támogatás folyósítása megtörtént.

 

Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés. A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A támogatást igénylő csak a bejegyzett székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén valósíthatja meg fejlesztését. A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie, továbbá alkalmasnak kell lennie, illetve a projekt eredményeképpen alkalmassá kell válnia a projekt megvalósítására. A megvalósulási helyszín akkor tekinthető alkalmasnak, ha a projekt tárgyát képező tevékenység elvégezhető a helyszínen, a projekt megvalósításhoz biztosított a megfelelő infrastruktúra.

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás