Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Folytatódik a 2017-ben indult nagy sikerű, határmenti horvát-magyar KKV vállalkozások együttműködési pályázata. A harmadik forduló várhatóan 2019 januárjában nyílik meg, és márciusig lehet a legfeljebb 5000 karakterből álló projektjavaslatot benyújtani.

 

A 75%-os támogatásintenzitású pályázat célja, hogy horvát-magyar határ menti megyékben működő mikro-, kis és közepes vállalkozásai közösen nyújtsák be versenyképesség-növelő pályázati javaslataikat, melyek az üzleti élet majdnem minden területéről származhatnak. Fontos kritérium, hogy a fejlesztési javaslatok innovatív, újszerű megközelítést, hozzáadott értéket tartalmazzanak. A pályázati koncepciókat angol nyelven kell benyújtani, erre az érdeklődő vállalkozóknak mindenképpen fel kell készülniük.

 

Evvel a közös pályázat segítségével a vállalkozások termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal kiléphetnek a nemzetközi piacra. A program keretében maximum 180 ezer Euro összegre pályázhatnak az egyes vállalkozók, amelyből 135 ezer Euro a partnerenkénti támogatás.

 

A pályázáshoz szükséges legfontosabb feltételek a következők:

 

  • Legalább 1 horvát -1 magyar vállalkozás működjön együtt
  • Racionális munkamegosztás a partnerek között.
  • Mikro, kis- és középvállalkozások kategóriájába kell tartozniuk
  • A program területén legalább 1 éve működő székhellyel vagy telephellyel rendelkezzenek
  • Pozitív saját tőke a megelőző lezárt üzleti évben
  • Képesség tapasztalat és kapacitás a projekt előkészítésére, végrehajtására, elő-és társfinanszírozására

 

Hogyan találhat projektpartnert?

 

A pályázók segítésére rendezvénysorozatot indított a Baranya Megyei Önkormányzat cége, a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség, amelyen részletesen bemutatják a pályázat feltételeit, emellett konkrét segítséget tudnak nyújtani a horvátországi partner vállalkozások keresésében is. E mellett a résztvevőknek lehetősége nyílik személyesen is konzultálni a térség országgyűlési képviselőivel, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével és a baranyai képviselőkkel, valamint az Interreg V-A, B Light projekt vállalkozói tanácsadóival.

 

Az ingyenes tájékoztató napokon regisztrációhoz kötötten bárki részt vehet:

 

  1. november 8. – Szigetvár, Városháza Díszterem
  2. november 15. – Komló, Városháza Díszterem
  3. november 22. – Mohács, Városháza Díszterem
  4. november 29. – Siklós, Siklósi Vár Lovagi Terem

 

A Beneficiary Light Koncepció (B Light) projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretein belül valósul meg.  

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás