Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2021.07.10-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A felhívás tervezet itt érhető el.

 

A támogatás célja a zöld ipar területén tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaváltásának támogatása, ezáltal növelve a hazai hozzáadott értéket a feltörekvő zöldgazdasági piacokon.

 

Támogatási kérelmet a legalább 3 főt foglalkoztató mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be, amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel, továbbá melyek a támogatási kérelem benyújtása előtt kiállított IFKA előminősítési tanúsítvánnyal rendelkeznek, nem tartoznak a KATA hatálya alá, valamint azok, amelyeknek a támogatási kérelem benyújtását megelőző nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele legalább 30 millió forint volt.

 

A támogatás révén technológiafejlesztésre, a vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházásra, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására és energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó beszerzések igénybevételére, eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére, tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsítványok megszerzésére, valamint kísérleti fejlesztésre és az információs technológia-fejlesztésre van lehetőség.

 

Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege: minimum 20.000.000 Ft, maximum 1.500.000.000 Ft.

 

Az összköltség maximum 50%-át elérő visszatérítendő támogatás az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá.

A kérelmek beadására várhatóan 2021. szeptember 9. – 2022. szeptember 30. között lesz lehetőség.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás