Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló” 2019/2. számú támogatási programot hirdetett 3 milliárd forintos keretösszeggel.

 

A Felhívás hozzájárul vissza nem térítendő támogatás formájában az építőipari mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztéseinek, gépbeszerzéseinek, újraiparosítási célt szolgáló beruházásainak finanszírozásához, mely által a vállalkozások hatékonysága, termelékenysége javul.

 

A vissza nem térítendő támogatás összege kis és középvállalkozásokesetében minimum 25 millió Ft, maximum 400 millió Ft, mikrovállalkozások esetében minimum 8 millió Ft, maximum 50 millió Ft.

 

A támogatás mértéke minden pályázó esetén egyedileg, a benyújtott kérelem szakmai tartalmának értékelése alapján a támogatói döntésben kerül meghatározásra és a Támogatási szerződésben kerül rögzítésre. Az egyes támogatható tevékenységhez rendelt, jogszabályban előírt támogatási intenzitástól függő önerőrésznek rendelkezésre kell állnia (100%-os támogatás csak a „de minimis” támogatások esetében nyújtható).

 

A pályázó biztosíték nyújtására köteles a támogatási összeg mértékéig.

 

A Felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be azon mikro-, kis-, és középvállalkozás, amely:

 • 41.10-43.99 TEÁOR közötti vagy a 71.11. TEÁOR tevékenységi területen működik, valamint 71.12, 71.20. tevékenységi körök, amennyiben a projekt elválaszthatatlanul kapcsolódik építőipari kivitelezési tevékenység megvalósításához,
 • alkalmazotti létszáma (kis-, és középvállalkozásesetében) 10 és 249 fő között van, és legalább 10 fős létszámot a fenntartási időszak teljes időtartama alatt fenntartja, (mikrovállalkozás esetében) 5-9 fő között van,
 • rendelkezik legalább kettő lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel,
 • a 2018. évben teljes munkaidőben alkalmazásában állók havi bruttó átlagkeresete a 254.711 Ft-ot eléri.

 

A pályázónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott tevékenységet a beruházás befejezésétől számított legalább 5 évig folyamatosan fenntartja és működteti.

 

Támogatási kérelmek benyújtására 2019. szeptember 25. 8:00 órától a rendelkezésre álló forrás összegének másfélszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb 2019. október 04. napjáig van lehetőség.

 

A projekt keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

 1.  a meglévőnél magasabb minőséget biztosító gépek és szerszámok beszerzése;
 2.  meglévő gépek minőségének fejlesztése kiegészítő eszközökkel;
 3.  termelési folyamat alapvető megváltoztatására irányuló induló beruházások;
 4.  információs technológia-fejlesztés;
 5.  új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések;
 6.  a szabadalmak és egyéb immateriális javak megszerzésének, érvényesítésének és védelmének költsége;
 7.  immateriális javak, különösen a hatékonyság növelését szolgáló szoftverek beszerzése
 8.  a támogatott beruházáshoz kapcsolódó projektmenedzsment költség az elszámolható költség max. 5%-áig;
 9.  beruházás-menedzsment képzésen, vagy BIM képzésen való részvétel költsége;
 10.  innovációs, technológiai audit költsége.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás