Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Folytatódik az évek óta népszerű pályázat, 40 milliárd forintos keretösszeggel jelent meg a “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” és az “Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” című kiemelt pályázati felhívás.

 

A kiemelt projektek keretében a Magyar Államkincstár (MÁK) egyszerűsített költség-elszámolási mód alkalmazásával nyújt támogatást azon 18-30 év közötti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők vállalkozásindítási tevékenységéhez, akik az “Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás” című felhívás keretében vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatban felkészítésben részesültek, és jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek.

 

A potenciális vállalkozók a GINOP-5.1.9-17 projekt keretében támogatott szervezetek által nyújtott képzési programok eredményes elvégzésével szerezhetik meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, elsajátíthatják az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

 

A program keretében elfogadott üzleti tervvel rendelkező fiatalok, illetve álláskeresők 4,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. Ez az összeg az önfoglalkoztatás, továbbá a vállalkozásban foglalkoztatott munkavállalók személyi jellegű ráfordítására, valamint a vállalkozás indításához szükséges egyéb tevékenységek finanszírozására, eszközbeszerzésre, információs technológiai fejlesztésre, bérleti díjra, marketing és kommunikációs tevékenységre fordítható.

 

A pályázatok benyújtására ügyfélkapun keresztül a képzés sikeres elvégzését és a vállalkozás megalapítását követően lesz lehetőség 2019. nyarán.

A vállalkozásindítással kapcsolatos képzések várhatón 2019. év elején indulnak, ezért érdemes minél hamarabb regisztrálni az alábbi oldalon: https://www.ginop519.hu/

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás